Varför vissa människor fortfarande tror att jorden är platt

Skärmklipp 2016-02-01 10.10.44

Nu har jag fått vara med i Morgonpasset i P3 igen, denna gång för att prata om vetenskap och varför folk misstror den. Programmakarna älskar konspirationsteorier, och jag älskar att få börja dagen hos dem: de är fenomenala på att skapa bra stämning och få oss gäster att trivas och må bra.

Higgspatikeln – ett år sedan upptäckten

As a layman I would now say: I think we have it.

I dag är det precis ett år sedan CERN:s generaldirektör Rolf Heuer sa de berömda orden på seminariet där de slutliga bevisen för en ny partikel som kunde vara den gäckande Higgspartikeln presenterades. Den som vill kan höra mitt Vetandets Värld om Higgs, upptäckten och vad som hänt sedan 4 juli 2012 i P1 klockan 12:10 och 23:40 i dag. Eller när som helst här.

Higgspartikeln – en uppdatering, och nya uppdrag

Mitt sista radioinslag denna vår sänds imorgon, måndag 6 maj klockan 12:10 i P1: Vetandets värld om Higgspartikeln. Vad har hänt sedan 4 juli 2012?

Nu kommer jag istället att skriva vetenskapssidan i Dagens Nyheter varje söndag fram till midsommar. Lyssna och läs gärna!

Vetenskapsradion

I vår familj har vi alltid lyssnat på Vetenskapsradion i P1. På 1980- och 90-talet var det tävling i veckomagasinet, och min pappa missade inte att skickade in rätt svar på ett vykort varje vecka. Men han vann aldrig någon radio.

När jag började på journalistutbildningen 2002 var det med en dröm om att få jobba på radion. Istället fick jag en praktikplats på Dagens Nyheters vetenskapsredaktion (som fanns på den tiden), och det visade sig vara minst lika bra.

Men från och med imorgon, 2 april 2013, och fyra veckor framåt kommer jag äntligen att kunna kalla Sveriges Radios vetenskapsredaktion i Uppsala för min arbetsplats.

Cirkeln är sluten. Och jag hoppas att vi hörs.