Vetenskapsradion

I vår familj har vi alltid lyssnat på Vetenskapsradion i P1. På 1980- och 90-talet var det tävling i veckomagasinet, och min pappa missade inte att skickade in rätt svar på ett vykort varje vecka. Men han vann aldrig någon radio.

När jag började på journalistutbildningen 2002 var det med en dröm om att få jobba på radion. Istället fick jag en praktikplats på Dagens Nyheters vetenskapsredaktion (som fanns på den tiden), och det visade sig vara minst lika bra.

Men från och med imorgon, 2 april 2013, och fyra veckor framåt kommer jag äntligen att kunna kalla Sveriges Radios vetenskapsredaktion i Uppsala för min arbetsplats.

Cirkeln är sluten. Och jag hoppas att vi hörs.

3 thoughts on “Vetenskapsradion

  1. Pingback: Röster i rymden och spacead stämning | Maria Gunther Axelsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.