Dags att fira vetenskapen!
Koldioxid under jord kan rädda klimatet
Koldioxidlagring, att fånga in koldioxid och pumpa ned den i marken, är en av alla insatser som måste till om vi ska kunna begränsa uppvärmningen till två grader vid seklets slut.Om vi lagrar koldioxid från förbränning av biobränsle blir resultatet dessutom
Världen ställer om
I december ska världens länder komma överens om ett nytt klimatavtal. Nu börjar vår satsning inför mötet i Paris. Jag skriver om bakgrunden: nio frågor och svar om problemet, och om att läget är allvarligt men inte hopplöst. Alla våra artiklar
Tre frågor och svar om kemipriset
Dna-reparationer och första svenska naturvetenskapliga Nobelpristagaren på 15 år. Roligt! Claes Gustafsson och jag förklarar lite mer.
Tre frågor och svar om fysikpriset
Och fysikpriset gick till upptäckten att neutriner kan byta identitet och har massa. Olga Botner och jag förklarar lite till.
Tre frågor och svar om medicinpriset
Ett pris i fysiologi eller medicin helt enligt Nobels önskan om mänsklighetens största nytta: till medicin mot malaria och parasitmaskar. Jag har svarat på tre frågor om priset.
Fågelinfluensan ofarlig för människor
Två döda svanar i Stockholm bar på fågelinfluensavirus. Jag har svarat på tre frågor om det.
“Kinas beslut verkligen betydelsefullt”
Ännu en betydelsefull händels i dag: För första gången undertecknar USA och Kina ett avtal om att skära ned på utsläppen av växthusgaser. Jag har svarat på tre frågor om avtalet.
Det behöver du veta om klimatmötet
Delegater i hela världen sitter i Köpenhamn hela veckan för att godkänna decenniets viktigaste dokument: klimatpanelen IPCC:s sammanfattning av läget för klimatet. Jag svarar på fem frågor inför mötet.
De viktigaste punkterna i IPCC:s rapport
Jag svarar på fem frågor om rapporten.