“Studiet av struktur och dynamik i kommunikation och förändring när all upplevelse och allt beteende är tydligt och klart definierat – beskrivet och förstått – som kommunikation. Läran om det gemensamma i förändring och utveckling. Bokstavligen översatt betyder kommunikologi läran om den gemensamma.” Så beskriver den så kallade kommunikologins skapare norrmännen Truls Fleiner och Jorunn Sjøbakken metoden på sin hemsida. Någon som förstår vad de menar?

Missa inte Vetenskapsradions granskning av kommunikologi, som sänds denna vecka. Min kommentar kan ni läsa här.

Maria Gunther: Lätt att luras i vetenskapens namn
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.