original

Possibly the greatest man in the world.

Så beskriver IgNobel-prisets instiftare Marc Abrahams Sir Dr NakaMats, uppfinnare (3 500 patent, enlig egen uppgift), återkommande gäst i japanska tv-program och ständig kandidat till politiska poster, till exempel guvernör i Tokyo. Han har fotograferat och analyserat allt han ätit sedan 1970, och har sagt att han ska leva tills han blir 144 år.

Så verkar det inte bli. I sommar fyller han 87 år, och han kommer enligt sina läkare att dö av sin prostatacancer innan året är slut.

Det finns ingen bot för cancern, så jag håller på att uppfinna min egen behandling. Tre av tio delar är färdiga, de andra sju ska bli klara i slutet av veckan

säger  han själv, i min intervju med honom.

I morgon, måndag 30 mars, håller han vad som kan vara sitt livs sista föreläsningar, tillsammans med Marc Abrahams och några andra IgNobelprisvinnare, klockan 15 på KI i Solna och klockan 18.30 på Boulevardteatern i Stockholm (biljetter kan köpas här). Är ni i närheten bör ni inte missa tillfället.

Geniets sista show
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.