Forskarna hittade spår av de första bönderna

I sex veckor får jag den stora äran att göra vetenskapssidan i Dagens Nyheter tillsammans med Karin Bojs, som har sagt upp sig som vetenskapsredaktör på tidningen för att ägna sig åt egna projekt. Nu ska hon skriva krönikan och jag en stor vetenskapsartikel.

På premiären idag skriver jag om hur spår av Sveriges allra första bönder har hittats på platsen där forskningscentret ESS ska byggas. Länken är aktiv för alla i 24 timmar, därefter bara för prenumeranter.

3 thoughts on “Forskarna hittade spår av de första bönderna

  1. Visst är det en härlig tanke? Att invandrarna bryggde öl och blev kompisar med jägarna. Bytte prylar, gifte bort varandras barn och hade härliga fester. Sedan odlade alla. Det var de bofasta som kom på bättre tankar, helt enkelt.

  2. Pingback: De första bönderna i Lund | En doktor i gjuteriet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.