CTBT

 

Före påsk träffades en grupp framstående politiker och diplomater – GEM, Group of Eminent Persons – i Stockholm för ett första idémöte om hur de åtta sista länderna med möjlighet att utveckla kärnvapen ska förmås att ratificera kärnvapenprovstoppsavtalet så att det kan träda i kraft. Söndagens vetenskapssida handlade om det, och om det unika nätverk av mätstationer som övervakar planeten och kan avslöja alla kärnvapensprängningar under och över jord och i haven. Missa inte Stefan Rothmaiers fina grafik om alla provsprängningar.

Och nu tar jag två veckors paus från vetenskapssidan.

Unik övervakning avslöjar kärnvapenprov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.