“Våra liv ger mening åt hela universum”

TegmarkSvensken Max Tegmark är professor vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, och en av världens främsta kosmologer och mest citerade forskare. Dessutom har han en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Mitt första stora jobb som vetenskapsjournalist för elva år sedan var en intervju med honom: Din tvilling kan finnas i en parallell värld.

Strax före jul var han på besök i Sverige. Då fick jag för första gången (i alla fall i detta universum) träffa honom på riktigt, och i morgon kommer hans bok Vårt matematiska universum ut på svenska.

Det är alltid svindlande att prata med Max. På vetenskapssidan i söndags skrev jag om varför han menar att vi människor som lever nu kan vara de viktigaste varelserna i hela vårt synliga universum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.