Succéteorin som stämmer i praktiken

CjCyBY4WUAAWxo4Tv-serien “The big bang theory”, om fysikerna Sheldon Cooper och Leonard Hofstadter, grannen Penny, servitris och skådespelerska in spe, och deras vänner går nu på nionde säsongen. Den har gett fysikern ett ansikte, och upphovsmännen får nu det nyinstiftade Torsten Wiesel Midnight sun award, för “att ha fört in vetenskap i vardagsrum och på laptops världen runt i ett oemotståndligt komediformat.”

Seriens vetenskaplige rådgivare David Saltzberg, professor i högenergifysik vid University of California i Los Angeles, ser till att all vetenskap blir rätt – och skriver alla formler på forskarnas whiteboardtavlor.

2 thoughts on “Succéteorin som stämmer i praktiken

  1. Pingback: Podd med David Saltzberg! | Maria Gunther Axelsson

  2. Pingback: Science in Fiction | Maria Gunther Axelsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.