Nu har jag gjort mina två första intervjuer med forskare på området, varav en är över 80 men fortfarande aktiv. Båda kommer jag att behöva prata med igen. Mina frågor och mina tankar om ämnet är än så länge rätt spretiga.

Därför koncentrerar jag mig på att få till en riktigt bra struktur för boken, eller en stomme. När den väl är på plats blir det enklare att jobba vidare.

Att få ihop en vetenskapssida till söndags-DN känns ofta som att lägga pussel. Man sitter först med mängder av material och en massa intressanta citat från olika forskare, men vet inte hur det ska bli en läsvärd artikel – tills man hittar ingången, och allting faller på plats på ibland rätt oväntade sätt.

Nu lägger jag ett pussel som ska bli en hel bok på så där en 400 sidor.

Skriva bok: Dag 4
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.