Mars hetare än någonsin

mars_jorden

Två nya rymdsonder, en indisk och en amerikansk, är just nu på väg mot Mars. Här på jorden vill fler än 200 000 personer få en enkelbiljett dit för att delta i en livslång dokusåpa som planetens första kolonisatörer, i det holländska projektet Mars One.

mars-one-brian-versteegMars One säger att de ska sätta de fyra första människorna på Mars redan om tio år. Det är det inte så många andra som tror på, däremot på att vi kommer att få se bemannade rymdfärder till Mars.

Utvecklingen framåt nu är ut i rymden. Vi kan hitta nya nischer på jorden. Men i rymden finns inga gränser. Det kommer alltid att finnas människor som är intresserade av att driva på det här. Därför kommer det att ske.

säger Christer Fuglesang, Sveriges första astronaut. Läs mer i DN, här den 1 december och här för prenumeranter.

Vi som hellre stannar kvar på jorden kan i alla fall njuta av den här fantastiska filmen från europeiska rymdstyrelsen ESA: Flyover of Mars.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.